Schadelijke effecten en indicaties van iriscopie -

De gevaren van iriscopie 

Vanuit de reguliere geneeskunde wordt gewezen op het gevaar dat patiënten die naar een iriscopist gaan, daardoor in een te laat stadium bij de officiële geneeskunde kunnen komen. Verder zouden patiënten vaak onnodig bang en ongerust gemaakt worden doordat sommige iriscopisten de patiënt allerlei aandoeningen aanpraten die er niet zijn.

De indicaties voor de iriscopie liggen op een zeer breed terrein. Wanneer men de irisdiagnostiek als belangrijk diagnosticum in zijn arsenaal opneemt, kan een groot deel van de diagnosen gesteld worden. Het voordeel van iriscopie is, dat ze minder kostbaar is dan de gebruikelijke methoden. Bovendien kost de irisdiagnostiek minder tijd dan de totale hoeveelheid tijd die men aan een röntgenologisch, fysisch-diagnostisch en chemisch onderzoek besteedt.

Een laatste vaak genoemd voordeel is, dat de belasting van de patiënt tot een minimum beperkt blijft. Naast de iriscopie kunnen andere diagnostische methoden worden gehanteerd. Een andere mogelijkheid is de iriscopie als aanvullende methode te gebruiken. Wanneer men op de conventionele manier niet tot een goede diagnose komt, kan de iriscopist mogelijk wel een beeld krijgen van de afwijkingen in het lichaam. Daarbij kan vooral gedacht worden aan pancreasaandoeningen. Deze zijn in de iris duidelijk zichtbaar. 


Contact


LogiTeam
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan de IJssel

W: logiteam.nl
E: info@therapeutenkompas.nl