838 therapeuten en praktijken gevonden bekend met therapie en/of behandeling van hoofdpijn

De beroepsbeoefenaren die ingeschreven staan in dit register, zijn aangemeld door de beroepsorganisaties. Die dragen primair de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit op hbo-niveau van deze beroepsbeoefenaren. Dit is een van de redenen dat individuele beroepsbeoefenaren niet opgenomen worden in dit register.

Praktijk Laluna

E.L.S. Jouvenaar

E.L.S. Jouvenaar
Weezenhof 5214
6536 DZ Nijmegen
06-42173385
VNRT
AANGESLOTEN BIJ
VNRT

Ik heb een bijscholing gedaan om 'long covid' en Corona gerelateerde problemen te behandelen, zoals vermoeidheid, reuk- en smaakverlies, ademhalingsproblemen, hoofdpijn,  slaapproblemen, psychische problemen, spierpijn.

Natuurgeneeskunde H.de Jong-van der Blom

H. de Jong - van der Blom

H. de Jong - van der Blom
Kerkring 16
3244AH Nieuwe-Tonge
0187-651826
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Mensen die corona gehad hebben kunnen klachten overhouden zoals vermoedheid, concentratieproblemen, hoofdpijn, slaapproblemen, depressie, angsten en overprikkeling. Met de osteopatische behandelingen van de  Geintegreerde Technieken en de oefeningen van de BSM-deJong versterken we het lichaam zodat deze klachten verminderen/verdwijnen.

Praktijk De witte roos

Carina Hipke

C.L.M. Hipke
Bertha von Suttnerstraat 217
2037LL Haarlem
06-28738265
NCSV
AANGESLOTEN BIJ
NCSV

Iedereen is welkom bij Praktijk de Witte Roos. Corona is te ondersteunen met diverse supplementen en de lange covid klachten zijn met Cranio Sacraal Therapie goed te behandelen. Hoofdpijn, benauwdheid, stress -altijd aan staan, zijn klachten die verminderen als we je lichaam helpen ontspannen. Breinwerk is erg behulpzaam omdat de hersenvliezen strak kunnen zijn na covid. Ik voel vaak dat de hersenen verkrampt zijn bij long-covid klachten. Breinwerk is mijn specialiteit binnen cranio sacraal werk.

covid, burnout, hoofdpijn, whiplash, nekpijn, rugpijn, hernia, tanden knarsen ...

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Annemieke Smits

Annemieke Smits

’t Rikkelder 22 c
7261BE Ruurlo
0573-453604
LVNT
AANGESLOTEN BIJ
LVNT

Inmiddels heb ik veel clienten gezien en behandeld met reuk en smaak verlies, hoofdpijn, vermoeiidheid, slapeloosheid, kortademigheid en angst na besmetting met Corona.

Tannash Jezelf kennen

Ingrid Wissink - Boerhof

I.J.M. Wissink - Boerhof
Waandersstraat 11
7481LK Haaksbergen
053-5729703 / 06-29492590
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Psycho-energetische therapie verlicht chronische pijn, langdurige vermoeidheid. Geeft inzicht in fysieke klachten zoals onverklaarbare hoofdpijn, benauwdheids klachten. Door corona kun je in een isolement zijn gekomen, psycho-energetische therapie helpt je deze eenzaaheid te doorbreken waardoor je meer zelfwaardering krijgt.

InEssens

Peter Welters

P.F.J.M. Welters
Paulus de Boskabouterhof 1A
1336KH Almere
06-24859059
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Veel mensen hebben, nadat ze hevig ziek zijn geweest van corona, langdurig aanwezige klachten als hevige vermoeidheid, pijn op de borst, snel kortademig, hartkloppingen, hoofdpijn, weinig spierkracht, last van darmen, slaapproblemen. Het is mijn ervaring dat middels visceraal therapie, al; dan niet in combinatie met craniosacraal therapie, al heel snel, binnen 3 a 4 behandelingen, vrijwel volledig herstel is. Het is dus niet noodzakelijk om maandenlang nog last te hebben van de corona klachten. Ook behandelen wij depressie-,stress-, burnoutklachten en andere…

menstruatieklachten, overgangsklachten, hoofdpijn, migraine, duizeligheid/duizeligheden ...
steeds terugkerende klachten als nekklachten, hoofdpijn, migraine, rugpijn, schouder ...
zwangerschap, menstruatieklachten, overgangsklachten, hoofdpijn, migraine, duizeligheid ...
geschikt bij steeds terugkerende klachten als nekklachten, hoofdpijn, migraine ...

Massagepraktijk Dokkum

Ulbe Keegstra

U. Keegstra
Hendoweg 3 / 12A
9101AP Dokkum
0519-252000
NVST
AANGESLOTEN BIJ
NVST

Corona en lockdown gerelateerde klachten: Steeds duidelijker wordt zichtbaar wat het coronavirus en de lockdownmaatregelen voor gevolgen heeft voor de gezondheid van velen. Op fysiek vlak als gevolg van het vele thuiswerken in verre van ideale werkomstandigheden en het niet meer kunnen sporten, maar ook mentaal en psychisch door het wegvallen van sociale contacten, werk- en inkomenonzekerheid, zaken die vast onderdeel waren van het leven en nu niet of nauwelijks meer mogelijk zijn, waardoor langzaam ongemak, onrust en onzekerheid insluipen. Lichaam…

(niet klinische) orgaanaandoeningen, bijv. PDS, PMS- Hoofdpijn/migraine ...
gewrichten. Ter verlichting van chronische en reumatische aandoeningen, zoals hoofdpijn ...

Laurent Cranio

Laurent van der Kraats

L. van der Kraats
Albardastraat 16
7611BD Aadorp
06-34566631
LVNT
AANGESLOTEN BIJ
LVNT

Bij post-COVID behandel ik met cranio de spanning in, onder andere, de longen en in het hoofd/brein. Dit heeft een merkbaar positief effect tegen benauwdheid, conditie en energieniveau van mijn clienten. Het behandelen van de schedel en de weefsels in de schedel geeft verlichting van hoofdpijn, dufheid en concentratieproblemen. Zo helpt cranio bij post-COVID zowel het verminderen van de symptomen maar daarnaast helpt het ook om beter om te gaan met de belemmeringen die de symptomen vaak met zich meebrengen. 

Behandelbare problemen:Hoofdpijn, migraine, whiplash ...

Aqua Capella

Karin van der Zalm

C.A.P.N. van der Zalm
De Linde 20
8939BT Leeuwarden
06-20241159
VNRT
AANGESLOTEN BIJ
VNRT

Na het doormaken van Covid-19 infectie kunnen patiënten nog tot maanden er na klachten hebben. De meest voorkomende zijn extreme vermoeidheid, hoofdpijn, kortademigheid, maagklachten, pijn op de borst, langdurig smaak- en reukverlies, geheugenverlies en concentratieproblemen. De ernst van de ziekte in de acute fase zegt niets over de gevolgen op langere termijn. Ook patiënten met milde klachten in de acute fase kunnen langere tijd last van restklachten blijven houden. Een voetreflexbehandeling kan helpen om de klachten te verminderen. Door de voornamelijk…

(hoofdpijn, chronische vermoeidheid, de huid), gevolgd bij Total Health Academy, afgerond ...
herstel na ziekte / operatiehoofdpijn en migrainehooikoorts ...

Qi vitaal

Marianne Nijsten-Eurelings

M.A.E. Nijsten-Eurelings
Hogeweg 21
6717VD Bennekom
06-42824721
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Na een corona besmetting, bij longcovid of bij klachten na vaccinatie kan je zelfhelend vermogen worden versterkt met Acupunctuur en Tuina. Klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau behandel ik met Acupunctuur. Soms combineer ik dit met Tuina massage of één van mijn andere technieken. Bij Post-corona problematiek zoals menstruatieklachten, chronische hoest, ademhalingsklachten, duizeligheid, huidklachten, hoofdpijn en vermoeidheid werk ik vooral met Acupunctuur, aangevuld met b.v. guasha, cupping en moxa. Voor meer stressgerelateerde klachten combineer ik Tuina massage met (psycho-emotionele)…

soorten pijn (o.a. hoofdpijn, buikpijn, artrose, littekens)CRPS ...

Voeten als Basis bij Elma

A.M.G.Th. Mens

A.M.G.Th. Mens
Arendsdaalder 46
8253BT Dronten
06-48637303 / 06-48637303
VNRT
AANGESLOTEN BIJ
VNRT

Voor de aanpak van Corona en Long-covid klachten, maak ik gebruik Reflexology en aromatherapie. Ook een magnesiumvoetenbad om de behandeling te starten werkt rustgevend en ondersteunend. Ik ben bekend met de emoties die Corona en de Lockdown met zich meebrengt en neem dit mee in de gesprekken met jou. Hoofdpijn is ook een veelgehoorde klacht en daarbij kan magnesium, aromatherapie en reflexologie heel goed werken.

Je eigen pad counseling & coaching

P.A.M. Beekers

P.A.M. Beekers
Vincent van Goghlaan 56
4907PH Oosterhout
06-25168020
NFG
AANGESLOTEN BIJ
NFG

Corona heeft voor veel mensen het leven ingrijpend veranderd. Heb je zelf Corona gehad en kamp je nog steeds met de gevolgen daarvan? Of ben je emotioneel of financieel geraakt door Corona? Vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, spanningen en emoties, zoals onzekerheid, angst, boosheid en stress kunnen je lang parten spelen. Je kunt de situatie niet altijd veranderen, maar je kunt wel leren om daar anders mee om te gaan. Ik help je daar graag bij.

Shiatsu Masunaga - shiatsupraktijk van Cordula Quadt in Amsterdam-Oost

Cordula Quadt

C. Quadt
Domselaerstraat 22
1093MA Amsterdam
020-6922793 / 06-55553198
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Veel mensen die Corona hebben gehad, blijken na genezing nog verzwakt. Extreme vermoeidheid, hoofdpijn, ademnood, maagklachten, pijn op de borst, geheugenverlies, concentratieproblemen: ook patiënten die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen geweest, kunnen maandenlang kampen met hardnekkige en terugkerende klachten, terwijl ze voorheen fit en gezond waren. Op dit moment is elke vorm van nazorg voor Covid-19, zij het Westers zoals Fysio- of Ergotherapie, of Oosters zoals Acupunctuur of Shiatsu, nog experimenteel. We hebben immers te maken met een nieuwe ziekte,…

heupklachten, hoofdpijn, hooikoorts, ischias, knieklachten, kortademigheid ...

Liz Housmans Coaching

E.R.A.W. Smeets-Housmans

E.R.A.W. Smeets-Housmans
Donckerstraat 20
6061EX Posterholt
06-57942304
AANGESLOTEN BIJ
NBVH

Het Corona tijdperk gaat voor veel mensen gepaard met verlies van contacten en gebruikelijke structuur. Dit kan leiden tot eenzaamheid en angst. Het kan lastig zijn om een nieuwe manier te vinden om je fysieke en mentale conditie in vorm te houden. Veel gehoorde klachten na een Corona besmetting zijn o.a. vermoeidheid, uitputting na inspanning, kortademigheid, concentratieproblemen, overgevoeligheid voor prikkels uit de omgeving, hoofdpijn en stress. Daarnaast blijkt bij werkhervatting na een Corona besmetting, dat het vaak moeilijk is om de…

• Vermoeidheidsklachten, hoge bloeddruk, hoofdpijn en migraineOmgaan ...

Ki-Stroom, praktijk voor shiatsu

Letta van der Vis

A. P. van der Vis
Pijlkruidstraat 85
2651MP Berkel en Rodenrijs
010-511 58 66 / 0628277683
VNT
AANGESLOTEN BIJ
VNT

Visie op de Shiatsu-praktijk Mijn praktijk bestaat omdat ik het ‘aanraken van de pijn’  essentieel vind.  Via shiatsu en andere lichaamsgerichte technieken kan een cliënt zich serieus genomen voelen om vandaar uit de verantwoordelijkheid te nemen voor gezondheid.  Ik wil met een cliënt een stap zetten naar groei en een andere manier van kijken. Iedereen is anders en daarom dien ik een palet aan technieken en vaardigheden te bezitten om aan te sluiten aan de behoefte van een cliënt. Mijn visie is…

hoofdpijn/migrainenek-, schouderklachtenlage ...

Neuro- en Biofeedback Praktijk TijmOut

Ivonne van Dijk

I.G. van Dijk
Tesselschadestraat 55a
8023 BJ Zwolle
06-51951836
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Het Corona tijdperk gaat voor veel mensen gepaard met verlies van contacten en gebruikelijke structuur. Dit kan leiden tot eenzaamheid en angst. Het kan lastig zijn om een nieuwe manier te vinden om je fysieke en mentale conditie in vorm te houden. Veel gehoorde klachten na een Corona besmetting zijn o.a. vermoeidheid, uitputting na inspanning, kortademigheid, concentratieproblemen, overgevoeligheid voor prikkels uit de omgeveving, hoofdpijn en stress. Daarnaast blijkt bij werkhervatting na een Corona besmetting, dat het vaak moeilijk is om de…

o Pijn/ hoofdpijno SOLK (somatisch onvoldoende verklaarbare aandoeningen ...

BMC Sneek

A.J. Hof

A.J. Hof
Smidsstraat 5, unit 12
8601WB Sneek
06-13947267
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Corona heeft een grote invloed op een ieder in de samenleving, waarbij de gevolgen hiervan voor iedereen verschillend zijn. Mensen die corona hebben gehad en kampen met restverschijnselen, hebben vaak andere klachten dan mensen die geen corona hebben gehad. Dit zijn mensen die thuis werken, met of zonder kinderen, of mensen die hun toekomst in rook zien opgaan door bijvoorbeeld de verplichte sluiting van hun winkel of hun horeca gelegenheid. Mensen die corona hebben gehad kunnen klachten overhouden zoals vermoeidheid, concentratieproblemen,…

MoeheidHoofdpijnMigraineNiet aangeboren ...

Riemy Mulder, Psychosociale therapie bij ziekte

Riemy Mulder

R. Mulder
Fie Carelsenstraat 32
7207JE Zutphen
0634123973 / 06-34123973
AANGESLOTEN BIJ
LVPW

Tijdens de corona crisis is mijn praktijk geopend. Ik bied de keuze uit een telefonisch consult, een videoconsult, wandelcoaching, een consult in mijn praktijk of een consult aan huis.  Ik houd de richtlijnen van het RIVM aan om besmetting met het corona virus te voorkomen. Daarbij geldt dat de afspraak niet doorgaat als u of uw huisgenoten klachten heeft (hoesten, niesen, koorts (38 graden of hoger), kortademigheid, neusverkoudenheid, keelpijn, onbekende hoofdpijn, onbekende moeheid, onbekende diarree of buikklachten). De afspraak kan kosteloos…

Caroline's Voetreflex

Caroline Linssen-Tinnemans

C.M.G. Linssen-Tinnemans
Winkelveld 14
6088HG Roggel
06-15201883
FAGT
AANGESLOTEN BIJ
FAGT

Covid-19  Route van Herstel Herstel na corona: Corona was voor iedereen een zware tijd. Velen kregen corona waarvan velen ook langdurige klachten. Anderen hadden ook nog te maken met eenzaamheid. Vooral voor mensen die besmet zijn geraakt met corona, en vaak nog ernstige klachten of juist milde klachten  hebben die niet weg willen gaan kán Route voor herstel na corona een uitkomst zijn. Groot deel is massage van de reflexzones. En is vooral gericht op versterken van het immuunsysteem. Dit is…

grotendeels te behandelen:Hoofdpijn (m.n. door stress ...
Oorsuizen (tinnitus), Hoofdpijn, Wallen onder de ogen, Slaapproblemen/slapeloosheid ...
spijsverteringsklachten, fibromyalgie, hoofdpijn en migraine, Schouderklachten ...
keelontsteking, Hoofdpijn, migraine, Nervositeit, “vol” hoofd, stress ...
Stress, hoofdpijn, Spijsverteringsklachten, maagklachten ...

Nathalie Hijman

Nathalie Hijman

N.  Hijman
Rijsenburgselaan 11
3972 EG Driebergen-Rijsenburg
06-48699576
Shiatsu Ver. Ned.
AANGESLOTEN BIJ
Shiatsu Ver. Ned.

Door de lange periode van thuiswerken ervaren mensen allerlei lichamelijke en mentale klachten. Het stress level is enorm gestegen waardoor veel mensen niet lekker in hun vel zitten, zich angstig en onrustig voelen maar ook schouder-, nekklachten en hoofdpijn hebben. Aangezien we voorlopig nog wel in deze corona situatie zitten, is het belangrijk je klachten serieus te nemen en te zoeken naar een oplossing. Shiatsu therapie is een medische massage die je zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans brengt, een…


Contact


LogiTeam
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan de IJssel

W: logiteam.nl
E: info@therapeutenkompas.nl