485 therapeuten en praktijken gevonden bekend met therapie en/of behandeling van voeding

De beroepsbeoefenaren die ingeschreven staan in dit register, zijn aangemeld door de beroepsorganisaties. Die dragen primair de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit op hbo-niveau van deze beroepsbeoefenaren. Dit is een van de redenen dat individuele beroepsbeoefenaren niet opgenomen worden in dit register.

Acupunctuur Lotus

Miriam de Vries

M.E. de Vries
Korenakker 4
5712NJ Someren
06-48812137
LVNT
AANGESLOTEN BIJ
LVNT

Acupunctuur kan klachten als vermoeid, weinig energie, weinig lucht, stress en slapeloosheid verhelpen of minder laten worden. Daarnaast kan orthomoleculair voeding met supplementen je een goede basis geven.

voeding.Waarom?Voeding is de basis van goede gezondheid. Ik kan je ...
goed helpen met acupunctuur, maar als jij niet de goede voeding binnenkrijgt en ...
te leren.Orthomoleculaire voeding gaat uit van voeding die zo min ...

Praktijk voor Natuurgeneeskunde RefleX-Zwolle

Celien van Dalen - Melenhorst

M.M.J. van Dalen - Melenhorst
Staatssecretarislaan 7
8015BA Zwolle
06-53945165
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Zijn er klachten na corona dan kan een consult inzicht geven. Een meting kan inzicht geven of er tekorten aanwezig zijn of andere mogelijkheden wt het lichaam nodig heeft tot herstel. Eventueel kan ook een online consult worden ingepland voor voeding en orthomoleculair advies.  

interesse naar gezondheid en voeding. Door mijn (levens) ervaring, HBO medische ...
voeding en e-nummer allergietest uit te voeren. Voeding speelt ...

ANKHomeopathie

J.M. Wichers

J.M. Wichers
Rembrandtplein 1 en Maseratilaan 6
3262HW 326 Oud-Beijerland
06-57662865
NVKH
AANGESLOTEN BIJ
NVKH

Corona/VWS RBCZ heeft ten aanzien van de Corona-maatregelen op schrift gekregen van VWS dat als we op afstand (1,5 meter) kunnen werken, dat we dan niet onder de contactberoepen vallen en dus door mogen werken. Mede ook omdat de praktijk volgens de Wkkgz onder het begrip zorglocatie valt en geen openbare ruimte is. Beter bestand zijn tegen Corona en griep is belangrijk om uw weerstand te behouden en te vergroten. Een gezond goed werkend immuunsysteem, gezonde voeding en een actieve levensstijl dragen daaraan bij. Ziek…

lichamelijke, emotionele inspanning. Ook weersomstandigheden en voeding kunnen invloed ...

Praktijk Orthowijs

Kim Snijder

K Snijder
Coevorderweg 123
7781 PA De Krim
0613399002
MBOG
AANGESLOTEN BIJ
MBOG

In deze tijd zijn ons afweermechanisme en het immuunsysteem een hot item. Ook hier kan ik advies in bieden middels gezonde voeding en leefstijl, zo nodig met voedingssupletie waar nodig en gewenst. U kunt bij mij terecht wanneer u uw afweer- en immuunsysteem wilt ondersteunen of versterken, bewuster en gezonder wilt leven (preventief) of af wilt vallen.  Denk ook aan: overgewicht, slechte conditie, blijvende vermoeidheid of kortademigheid na corona, blijvend reuk/smaakverlies of slapeloosheid. 

In mijn praktijk bied ik advies en begeleiding in gezonde voeding en leefstijl ...
Naast het bredere 'wegwijs in gezonde voeding & leefstijl', richt ik mij op ...
van advies in voeding en leefstijl, hoop ik u op weg te kunnen helpen. Zo nodig en ...

Praktijk voor Ayurveda,Yoga & Dorntherapie

Monique Van den Broek

M.I. Van den Broek
Oostzaanstraat 46
1013WN Amsterdam
06-23135820
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Corona en de lockdown veroorzaken ook klachten waarmee ik je graag help deze op te lossen met o.a. gerichte behandeling van stress en burnout, blijvend energieverlies en vermoeidheid en slaapproblemen. Je krijgt ook voeding en leefstijladviezen en oefeningen die je helpen er weer bovenop te komen. Ook aantasting van je zintuigen, het reukverlies en smaakverlies kan ik samen met je aanpakken om te helpen herstellen m.b.v. ayurvedische therapie.

waarde blijven brengen? Met een gericht voeding en leefstijl advies & ...
Ayurveda voeding consultAyurvedische behandelingen: stress ...

Lied van de Merel

B.C. de Waard

B.C. de Waard
Kleine Geertekerkhof 1
3511 XG Utrecht
0639622324 / 0639622324
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Hoe was de afgelopen tijd voor jou? Genoot je van je rust, of heb je negatieve gevolgen ervaren van de situatie? Bijzondere situaties pakken voor iedereen anders uit. Ervaar je klachten op psychisch gebied, kun je bij me terecht voor begeleiding op natuurlijke basis. Op natuurlijke wijze werken aan je weerstand? Ook dan kan ik je helpen. Ik werk hoofdzakelijk met energetische therapie en fytotherapie, aangevuld met voeding- en leefstijladvies en coaching vanuit een spirituele achtergrond.

ademwerk, energetische release, maar vul aan waar nodig met fytotherapie, voeding ...
FytotherapieVoeding- en leefstijl adviesCoaching vanuit een spirituele achtergrond ...

Natuur- en Orthomoleculaire Geneeskunde

Jitske de Boer

J. de Boer
Kon Willem-Alexanderhof 3
7902AW Hoogeveen
0528-795012 / 06-52180576
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Virusbestrijding dmv natuurlijke middelen, ook resten van het virus verwijderen; vergelijk met post-pfeiffer ziekte. Schade aan reuk- en smaakzenuw e.a. herstellen met natuurlijke supplementen. Conditie verbeteren dmv toegesneden voeding en leefstijladviezen. Vermoeidheid en benauwdheid verbeteren met specifieke, individuele oorzakelijke aanpak;  evenals pijn, slaap en neurologische gevolgen.  

onverteerbare voeding, ook zonder ...
onvermogen van het verteren van bepaalde voeding(sbestanddelen). Ik zoek/test mbv Bio ...
Voeding en voedingsaanpassingen, dieetOrthomoleculaire supplementen ...

Lifestyle Makai

Martha Kainama

M.C. Kainama
Leenhof 115
6004 ED Weert
06-10018449
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

In mijn behandeling zijn de voeten mijn basis echter als lichaamsgerichte therapeut doe ik meer; bij mij staat de mens (lees lichaam en geest) centraal. Niet alleen jouw hulpvraag zal aangepakt worden maar ook de kwaliteit van leven ( jouw welzijn) zal verbeteren door het doorbreken van gedragspatronen denk aan slaap, stress ademhaling, immuunsysteem, beweging en voeding. Tevens worden er tools aangeboden om dit te realiseren. De behandeling komt in aanmerking voor een vergoeding door de zorgverzekeraar mits aanvullend verzekerd.

immuunsysteem, stress en voeding essentieel zijn. Indien nodig maak ik o.a. ook ...

Ki-Stroom, praktijk voor shiatsu

Letta van der Vis

A. P. van der Vis
Pijlkruidstraat 85
2651MP Berkel en Rodenrijs
010-511 58 66 / 0628277683
VNT
AANGESLOTEN BIJ
VNT

Shiatsu is een behandelmethode met handen en duimen, waarbij de warmte en zorgvuldigheid van een intens betrokken aanraking de gezondheid bevordert en de vitaliteit verhoogt. Het verhogen van je zelfhelend vermogen is een belangrijke pijler.   Shiatsu zal altijd uitgaan van jou als totaal persoon. De reden van je komst, vaak zijn dat pijnklachten, dient als uitgangspunt voor de behandeling, maar wordt niet altijd voorop gezet. Het aanraken van de pijn gebeurt met respect, zorgzaamheid en zorgvuldigheid.  

Opleiding Voeding en Diëtetiek ...

Yolande van Bilderbeek, Natuurgeneeskundig therapeut

Yolande van Bilderbeek-Borsboom

J.E.M. van Bilderbeek-Borsboom
Elzenlaan 6
2231XE Rijnsburg
06-49882787
NWP
AANGESLOTEN BIJ
NWP

De invloed die Corona vanaf februari 2020 heeft op onze gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk en sociaal, is verstrekkend en kan ook op termijn nog problemen geven met heel uiteenlopende klachten. Denk jij soms: "als het maar ooit over gaat?" Of nog erger: "het gaat nooit over?" Samen gaan we kijken naar de juiste voorwaarden voor bevordering van jouw gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier! Zodat je weer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam en een positieve toekomst. Met behulp van natuurlijke…

Voeding(ssupletie), darmtherapie, bioresonantie ...
Met behulp van natuurlijke middelen (bijv. voeding, supplementen) en methoden ...
in je ontwikkelingsproces. Voeding(ssupletie), ...
Met behulp van natuurlijke middelen (bijv. voeding, supplementen) en methoden ...

Wellwishing

Karen Tolido- de Blank

K. Tolido- de Blank
IJsselstroom 65
2721AX Zoetermeer
06-19212804
NWP
AANGESLOTEN BIJ
NWP

Na corona zien we vaak dezelfde set aan klachten blijven bestaan.
Een deel daarvan laat zich sterk verminderen met shiatsu en met tijdelijke aanpassingen in de voeding. De massage geeft mij informatie vanuit de meridianen, energiebanen, van het lichaam. Het vertelt mij of het bijvoorbeeld verzuurd is of niet. Ook kan het zijn dat de energie niet meer goed weet welke kant het op hoort te stromen.
Door het met de massage de juiste richting weer aan te wijzen, verandert…

Chikitsa

K. van Bakel

K. van Bakel
Amstelkade 7 H
3652MD Woerdense Verlaat
06-14811331
CAT
AANGESLOTEN BIJ
CAT

Veel mensen houden na een infectie met het Corona virus nog lang klachten. Herstelt u ook slecht of heeft u last van hardnekkige restklachten zoals: * Aanhoudende vermoeidheid, slechte conditie * Geestelijke moeheid, concentratieverlies, depressief gevoel * Kortademigheid, benauwd, drukkend gevoel op de borst * Vermoeide spieren, verlies van spierkracht * Slaapproblemen. Veelal wordt dit veroorzaakt doordat het virus nog niet goed is opgeruimd door het immuunsysteem. Ik kan u adviseren hoe uw immuunsysteem weer sterk kan worden zodat deze restklachten…

we mee maken, wat we zien, voelen, horen, ruiken enz. Voeding en leefstijl is ...
is. Voeding is uw beste medicijn! U kunt in de ...

Vitaliteitscoach-oss

Erna van den Hurk

J.W.T. van den Hurk
Oijenseweg 273
5346KA Oss
06-81010844
AANGESLOTEN BIJ
CK

Een virus is een niet levend organisme wat erfelijk materiaal bevat en verpakt zit in een eiwitomhulsel. Het virus dringt een cel binnen en heeft daar maar één doel. Zo snel mogelijk vermenigvuldigen.  Om jou klachten aan te pakken moeten de virale activiteiten worden opgeruimd. Zolang deze in je lichaam rondgaan, blijft je immuunsysteem aan het werk. Het immuunsysteem zal eerst tot rust gebracht moeten worden voordat hij weer kan gaan doen waarvoor hij is gemaakt.  Elke Corona besmetting is uniek omdat…

orthomoleculair voeding en suppletie adviseur2019 EMB ...
bij hormonen en voeding uitgekomen en ben erachter gekomen hoeveel invloed ...
voeding op je lichaam en brein kan hebben. Waar ik begin 30 liever in mijn bed lag ...
de hormonen en de voeding uitgezocht maar ook wat rust, sociale contacten ...

Voetreflex Seffinga

Thea Seffinga

Thea Seffinga
Brouwersweg 100
6219EG Maastricht
06-33619605 / 06-33619605
VNRT
AANGESLOTEN BIJ
VNRT

Covid -19 heeft veel veranderd in de samenleving. Groepen, families, vrienden, gezinnen kwamen soms lijnrecht tegenover elkaar te staan. Dit was en is moeilijk. Het verwerken en omgaan met deze splitsingen kan erg veel of  te veel energie vragen. Als je zelf covid hebt gehad kunnen de lichamelijke gevolgen erg lang aanhouden denk aan vermoeidheid, ademhaling en gebrek aan conditie. Dierbaren die covid hebben gehad kunnen voor een schok hebben gezorgd. Voor de lichamelijke en geestelijke klachten heb ik een voetreflex…

Body Reset

Tanja Crabeels

Tanja  Crabeels
Titus Brandsmalaan 8
5342ES Oss
06-22542305
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Inmiddels zijn er nieuwe studies uitgevoerd van aanhoudende Corana klachten na Covid-19 en hoe deze te ondersteunen om je lichaam weer fitter te maken door middel van de juiste supplementen die je eigen herstelvermogen makkelijker herstellen bij de opgelopen schade. Covid-19 virus en de vaccinaties ontstoor ik energetisch met de toebehorende frequentie. Dit combineer ik met een nieuwe leefstijl waar voeding dat voedt een grote rol in speelt maar ook alle stress dat zich in het lichaam bevindt ervan te ontlasten.…

voeding, ontspanning en rust, sport en beweging, het aanvullen van tekorten als ...

Voetreflexpraktijk Margriet Sap

Margriet Sap

M.P. Sap
Pierre Cardinstraat 54
3059MC Rotterdam
06-14150909
VNRT
AANGESLOTEN BIJ
VNRT

Margriet Sap Sinds 2009 ben ik intensief bezig met voetreflextherapie en inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in: GewichtsbeheersingChinflex ® veel voorkomende ziektebeelden, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, huidproblemen en stress.
In het najaar van 2010 heb ik, als onderdeel van de opleiding VoetreflexPlus, een stage gedaan in Beijing. Tijdens deze stage heb ik meegelopen met artsen in verschillende ziekenhuizen en heb ik geassisteerd bij behandelingen. Deze opleiding is met name gericht op TCG (Traditionele Chinese Geneeswijze) en bekijkt niet alleen de klacht maar…

optimaal functioneert dan wordt de voeding goed verteerd en worden de noodzakelijke ...
kant-en-klaar voeding. Eet met de seizoenen mee, deze voeding geeft de energie ...

Reach Inner Awareness

Ria Jansen

H. J. Jansen
De Rosmolen 8
8256ED Biddinghuizen
06-29860077
LVNT
AANGESLOTEN BIJ
LVNT

Sta jij op een veel te lange wachtlijst, voor klachten die fysiek (pijnklachten), mentaal (depressie, burn-out, angst, trauma) of biochemisch zijn (voeding, allergieën, hormonaal). Aarzel dan niet om contact op te nemen. In de tussentijd we werken aan jouw klacht, zodat jij niet meer op de wachtlijst hoeft te staan. Ervaar jij nog klachten van de besmetting van het corona virus en je wilt hier graag vanaf, neem dan contact met mij op. Je krijgt dan een covid-scan om te bepalen…

BSR Noord-Brabant

Imre Giesselbach

I. Giesselbach
Kraanvogellaan 13
5221GA 's-Hertogenbosch
06-25022919
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

Body Stress Release, alle leeftijden, gezond, ziek, baby’s, vastgezette spanning, Lichamelijke overbelasting, Bodystress,
lichamelijke overbelasting, een onjuiste werkhouding, (sport)blessure, verkeersongeval, operatie, val, verkeerd tillen van zware voorwerpen, (zware) bevalling, Mentale overbelasting, heftige emoties, extreme boosheid, shock, verdriet, stress, depressie, burn-out,
psychische spanningen, Chemische overbelasting, Overgevoeligheid, inademen, huid, schadelijke stoffen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, cosmetica, parfum, medicatie, verf, alcohol, Gedragssymptomen, onverklaarde lichamelijke klachten, stress, levensstijl,
prestatiedruk, weinig zelfvertrouwen, draagkracht, lichaamsbeweging, verkeerde voeding, chronische spanning, prikkelbaar en een opgejaagd gevoel, te…

te weinig lichaamsbeweging, verkeerde voeding, gebrek aan zelfreflectie en ...

holistische Praktijk Adoniem

Hetty Visscher

E. Visscher
Ouder Hammerweg 1
8147RK Giethmen
0529-450222
AANGESLOTEN BIJ
LVNG

Tekst Corona voor AGB therapeuten kompas Lijkt corona jouw leven en manier van denken te beheersen? De Lockdown, de onzekerheid en angst om ziek te worden lijkt mensen te verlammen. Mensen worden bijna gedwongen om op de bank te blijven zitten. Contacten vermijden, niet meer sporten, geen werk, minder bewegen, verplicht op tijd binnen zijn, niet meer uitgaan of familie bezoeken. Bij de ingang van het bos staan zelfs borden om een wandeling te ontmoedigen. Eten lijkt dan een van de…

orhtomoleculaire geneeskunde P.N.I, voeding, familieopstellingen, manuele ...
aandacht gaat uit naar psychologie, voeding (orthomoleculair pni), opvoeding ...
style="font-size: 12pt;">voeding en leefstijl ...
style="font-size: 12pt;">VoedingFytotherapie ...

Chi-Ori

Isabel van Alphen

Isabel B. van Alphen
Wilderapels 37
8381CH Vledder
06-82118454
VBAG
AANGESLOTEN BIJ
VBAG

WELKOM in mijn Natuurgeneeskundige praktijk Chi-Ori, waar je vitaliteit onder de loep wordt genomen, samen met klachten die er zijn. SPEERPUNTEN
Ik heb mij door vele studies en masterclasses gespecialiseerd in maag/darmproblemen, doorbloeding, hormonen en (natuurlijke) voeding als basis voor gezondheid. WERKWIJZE
Door middel van meten en een vragenlijst onderzoek ik de werkelijke oorzaak van je klachten, zoals bijvoorbeeld verkeerde voeding, leefstijl, stress, straling, etc. Ik meet met de Bicom (bio-resonantie therapie), afhankelijk van je klachten, hoe het is gesteld met je darm,…

Bol.com, of in de praktijk (25,-)OPTIMALE VOEDINGHet eten van de ...
juíste voeding voor jou kan je veel brengen. Graag begeleid ik je heel concreet ...
binnen handbereik! In veel gevallen worden naast voeding (vaak tijdelijk) kruiden ...
therapieDarmtherapieVoedingOrthomoleculaire therapie ...


Contact


LogiTeam
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan de IJssel

W: logiteam.nl
E: info@therapeutenkompas.nl