Stervens-druk
Lyanne Holterman
Weidstraat 17, 3401DL IJsselstein
Verlies- en rouwbegeleider bij Stervens-druk
Trotse moeder van vier prachtige kinderen. Sinds 2014 ben ik weduwe van Piet. Hij had uitgezaaide darmkanker. In 2012 kregen we deze diagnose met het verdrietige bericht dat hij niet meer beter kon worden. Sindsdien leefden we tussen hoop en vrees: een hectische tijd. Het leek een wervelstorm. Er moest van alles geregeld worden, naast de behandelingen in het ziekenhuis en het draaiend houden van ons gezin. Alle ballen moesten in de lucht blijven.…
Lyanne Holterman
Verlies- en rouwbegeleider bij Stervens-druk
Trotse moeder van vier prachtige kinderen. Sinds 2014 ben ik weduwe van Piet. Hij had uitgezaaide darmkanker. In 2012 kregen we deze diagnose met het verdrietige bericht dat hij niet meer beter kon worden. Sindsdien leefden we tussen hoop en vrees: een hectische tijd. Het leek een wervelstorm. Er moest van alles geregeld worden, naast de behandelingen in het ziekenhuis en het draaiend houden van ons gezin. Alle ballen moesten in de lucht blijven. We waren druk met overleven. Stervensdruk, zoals we met een flinke dosis zwarte humor tegen elkaar zeiden. Zo is de naam voor deze praktijk ontstaan.
Als puber van 14 verloor ik mijn vader ook aan kanker. Hierdoor was ik een lotgenoot van onze kinderen en voelde ik goed aan wat ze nodig hadden. Door deze ervaringen, mijn stapel van verlies, ben ik de opleiding voor rouw- en verliesbegeleider voor kinderen en jongeren gaan volgen bij Land van Rouw. Daarna ben ik gestart met Stervens-druk.
Mijn missie is om de dood bespreekbaar te maken. In het bijzonder voor kinderen en jongeren! Door hen te betrekken bij ziekte, overlijden en het rouwproces. Op een manier die past bij hun leeftijd, wil ik zorgen voor verbinding. Zodat het rouwproces wat minder eenzaam voelt.
- post HBO Opleidingen Land van Rouw Omgaan met Verlies Kinderen & Jongeren
- HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
- Z-verpleegkunde
Ieder mens is uniek en ieder rouwproces is dat ook. Er bestaat geen kant en klare oplossing en er zit geen einde aan rouwen. Rouwen is leren leven mèt je grote verlies. Samen onderzoeken we wat voor jou helpend is. Dat kan individueel maar ook met het gezin. Sessies kunnen plaatsvinden tijdens een wandeling, aan de keukentafel, aan het ziekbed of in de praktijkruimte aan de Weidstraat 17 in IJsselstein. Met een luisterend oor, met diverse (creatieve) methoden, opstellingen en uitleg over hoe rouwen werkt gaan we samen jouw Land van Rouw verkennen.
Scholen en bedrijven kan ik adviseren over rouw in het algemeen of begeleiding bieden bij ziekte en/of overlijden van een werknemer, leerling, ouder of leerkracht.
Verlies- en rouwbegeleiding
Mijn missie is om de dood bespreekbaar te maken. In het bijzonder voor kinderen en jongeren! Door hen te betrekken bij ziekte, overlijden en het rouwproces, op een manier die past bij hun leeftijd, wil ik zorgen voor verbinding. Zodat het rouwproces wat minder eenzaam voelt.
Als jij, je partner, vader of moeder ongeneeslijk ziek blijkt of iemand in je gezin (plotseling) is overleden, dan staat de wereld op zijn kop. De grond valt onder je voeten vandaan. Hoe moet je nu verder? Gezinsleden willen elkaar vaak niet belasten, omdat de ander het al zo moeilijk heeft. Het gevaar dreigt dat ieder het zelf gaat oplossen. En dat kan zo eenzaam voelen. Juist in een periode waar je elkaar zo nodig hebt.
Stervens-druk is er voor gezinnen met een ongeneeslijke zieke, of overleden ouder en geeft begeleiding aan alle gezinsleden samen of voor ieder afzonderlijk.
Kinderen, jongeren en ouders worstelen elk met hun eigen uitdagingen. Bij al deze vragen loop ik graag een stuk met jullie mee in dit moeilijke proces en kijk hoe de verbinding kan blijven.
Rouw is er niet alleen bij een verlies door de dood. Ook na het verlies van gezondheid of functieverlies van een lichaamsdeel is er rouw. Ook wel een 'levend verlies genoemd. Hiermee ben je ook welkom bij Stervens-druk.
Aarzel niet om contact op te nemen en dan bespreken we samen de mogelijkheden voor ondersteuning en begeleiding.
Welkom aan de Weidstraat 17 in IJsselstein.
Beroepsvereniging en vergoeding zorgverzekeraar
Ik ben geregistreerd als therapeut bij het NVPA (Nederlands Verbond van Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen) en bij de RBCZ. Dit betekent dat een aantal zorgverzekeraars (een deel) van de gevraagde investering vergoeden. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of u voor een vergoeding in aanmerking komt.
Ik ben aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling.
Via het RBCZ-register ben ik onderhevig aan het tuchtrecht complementaire zorg (TCZ).