Kom uit de knoop
Jennie Kanis
Brethouwerstraat, 11, 7721XM Dalfsen
“Met welke hulpvraag komen mensen bij jou in de praktijk?”, is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt.
Dat kunnen heel diverse hulpvragen zijn, maar wat wel vaak voor bijna iedere cliënt geldt dat er een gevoel van verlies is. Verlies van wat niet meer kan en waardoor het leven zijn glans verloren heeft. De dag wordt als last ervaren.
Bij verlies denken we vaak aan het overlijden van een dierbare. Maar er zijn veel vormen van verlies. Denk bijvoorbeeld ook aan het verlies van…
Jennie Kanis
“Met welke hulpvraag komen mensen bij jou in de praktijk?”, is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt.
Dat kunnen heel diverse hulpvragen zijn, maar wat wel vaak voor bijna iedere cliënt geldt dat er een gevoel van verlies is. Verlies van wat niet meer kan en waardoor het leven zijn glans verloren heeft. De dag wordt als last ervaren.
Bij verlies denken we vaak aan het overlijden van een dierbare. Maar er zijn veel vormen van verlies. Denk bijvoorbeeld ook aan het verlies van energie door (chronische) ziekten, of het verlies van het stuur over je leven.
Meestal is er een sterke hang en verlangen naar dat wat verloren is. Het leven zelf is niet aantrekkelijk meer.
In mijn praktijk ben ik mensen nabij door met ze te zijn bij hun rouw. Dat ze hun verhaal kunnen doen. En dan bij iemand waar ze geen rekening hoeven te houden of diegene het wel aankan. En als ze er ruimte voor hebben om te kijken vanuit welke waarden ze willen verder leven. Bijna altijd trilt er een verlieservaring van vroeger mee die zorg en aandacht nodig heeft. Verlies heeft te maken met gisteren, vandaag en morgen. Zo laveren we tussen verleden en toekomst om weer zin te ontdekken voor het hier en nu.
Misschien heb je behoefte aan ondersteuning in jouw proces? Je ben van harte welkom.
Een review van een client: “Dank je vanuit de grond van mijn hart voor je invoelingsvermogen. En voor alles wat je doet en wie je bent. Je bent echt énorm goed in wat je doet.”
Voorstellen
Ik ben Jennie Kanis (1960) en heb jaren als kinderverpleegkundige gewerkt. Na een burn-out ben ik in 1999 met praktijk Kom uit de knoop gestart. Ik ben opgeleid in een vorm van lichaamsgebaseerde therapie, Biodynamische therapie en ben tevens gediplomeerd lichaamsgericht supervisor.
Ik ben zelf hoog sensitief en ervaar dat inmiddels als een grote kwaliteit.
Andere kwaliteiten zijn: Toegewijd, veelzijdig, betrouwbaar, open, betrokken, invoelend, creatief, speels, serieus, oorspronkelijk, doorzettingsvermogen, analytisch, helder kunnen verwoorden, opbouwend kritisch, nauwgezet, zelfstandig en geïnspireerd.
Het geloof in een God van liefde die ik heb leren kennen uit de Bijbel ligt aan de basis van mijn bestaan.
Relevante Opleidingen en cursussen
• A-verpleegkundige, diploma.
• Kinderaantekening
• Docent Shantale Massage, certificaat
• Biodynamisch massage therapeut, diploma
• Drogist, diploma
• Orthomoleculaire voedingsleer en fytotherapie cursus SEAG, certificaat
• Practitioner NLP, certificaat
• Biodynamisch therapeut, diploma. De opleiding tot biodynamisch therapeut is een erkende HBO beroepsopleiding.
• Interventie repertoire en psychopathologie, certificaten
• Psychosociale basiskennis, diploma
• Lichaamsgericht Supervisor, diploma. Opleiding was een samenwerking van het Nederlands instituut voor Biodynamische Psychologie, Body en Mind en het Aumm instituut
• Stoelyoga, diploma
• Door het volgen van bijscholing, leertherapie, supervisie en intervisie en het lezen van vakliteratuur houd ik mijn deskundigheid op peil.
Via de lichamelijke invalshoek werk ik aan een stuk ontspanning en aan herkenning wanneer de spanning te hoog wordt. Verder leer ik zelfhulptechnieken aan. Daarnaast begeleid ik mijn cliënten om weer te ontdekken waar ze warm voor lopen. Of waardoor het komt dat ze vastgelopen zijn. Ik loop met ze op in de weg uit de moeite of het leren accepteren van een bepaalde moeite.
Om dit doel te bereiken maak ik gebruik van een groot scala aan werkvormen. Per client bekijk ik wat passend is op dat moment. Hier een opsomming van werkvormen die ik gebruik: biodynamische lichaamsgerichte therapie, gesprek, ontspanningstechnieken, massagetherapie, creatieve uitingen, psycho-educatie (denk bijvoorbeeld aan overleefstijlen, hechtingsstijlen, ontwikkelingstrauma), imaginatie, nlp, systemisch werken, werken met deelpersoonlijkheden. Dit alles om onbewuste processen of aannames met hun emoties helder te krijgen en daarmee te leren omgaan.
Ik doe dit werk graag. Ik vind het prettig om mee te maken dat mensen inzicht in zichzelf hebben en met meer zelfvertrouwen aan hun wereld bouwen. Mijn grootste verlangen is dat mensen zichzelf en hun leven weer waardevol vinden.
Cursussen en workshops
Ik geef cursussen over diverse onderwerpen.
Daarnaast geef ik workshops. Zoals bijvoorbeeld in Dalfsen in het maandelijkse Alzheimer Café over massage bij dementie. Maar ook bij het Deltion of hogeschool VIAA heb ik workshops gegeven. Bij het Deltion gaf ik aan verpleegkundigen complementaire zorg lessen. Bij hogeschool VIAA voor de vakgroep tekenen en handvaardigheid een workshop hoe stress te reguleren. En voor de vakgroep theologie het inzetten van geuren bij het bezoeken van pastoranten.
Ook geef ik stoelyoga aan kleine groepjes.
Massage bij dementie
Al jaren masseer ik ouderen met dementie. Mijn doel daarbij is dat ze warme aandacht ervaren en mogen ontspannen. Erg fijn is het dat ze even niet geconfronteerd worden met hun geheugen wat anders werkt als ze willen. Deze massages zijn vaak kostbare momenten, ook voor mij.
In de praktijk “Kom uit de knoop” word je ondersteund bij het verhelpen van of omgaan met klachten zoals: stress, burn-out, vage lichamelijke klachten, hyperventilatie, spanningshoofdpijn, slaapproblemen, lusteloosheid, rug-, nek- en schouderpijn, enz.
Ook als je het gevoel hebt dat je geen grip op je leven hebt en je teveel aanpast, je grenzen onvoldoende kent en te weinig leeft vanuit je hart, ben je van harte welkom.
Daarnaast kan je verlies overkomen in je leven waardoor je je zin in het leven bent verloren. Graag ben ik je nabij zodat het leven weer de moeite waard word.
Tarieven
€ 92,00 per sessie. (Sessieduur in de praktijk en online 60 tot 75 minuten.) In overleg kan van dit tarief worden afgeweken, wanneer je bijvoorbeeld onvoldoende middelen hebt om dit bedrag te kunnen betalen. Betaling van de sessies gaat per bank. Je krijgt na de sessie de rekening mee. Deze wordt dan binnen 14 dagen door je betaald.
Tegen vergoeding van benzinekosten is het in overleg mogelijk dat ik op locatie werk.
Bij structurele emailconsulten en telefonische consulten wordt dezelfde uurprijs gehanteerd.
In januari van elk nieuw jaar kan de prijs verhoogd worden.
Vergoeding
Er zijn een heel aantal verzekeringen die Biodynamische therapie vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Zie voor meer informatie mijn website, onder het kopje vergoedingen.
Vervanging
Indien nodig overleg ik bij ziekte of vakantie met een collega om waar te nemen. Bij overlijden of ernstige arbeidsongeschiktheid neemt een collega contact met je op om de therapie voort te zetten of je te ondersteunen bij het vinden van een andere therapeut.
Telefonische bereikbaarheid
Ik vind het erg prettig als je mijn voicemail inspreekt als ik de telefoon niet kan aannemen. Ook kan je appen of mailen. Ik reageer dan zo mogelijk dezelfde dag terug.
Afmelden voor afspraken
Minimaal 24 uur van te voren afzeggen. Is dit niet gebeurt dan wordt de sessie in principe in rekening gebracht. Bij ziekte of andere onvoorziene gebeurtenissen betaal je een halve sessie.
Klachten
Ook ik sla wel eens de plank mis en ik hoop dat je de vrijheid voelt om klachten met mij te bespreken. Heb je het gevoel dat een gesprek met mij niet het gewenste resultaat geeft en zijn je klachten structureel van aard dan kan je je wenden tot de klachtencommissie van de SBLP (Stichting Beroepsbeoefenaren Lichaamsgebaseerde Psychotherapie) ) of het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). https://sblp.nl/klachtenreglement/