Blok Meijer Rouwtherapie
Marianne Blok-Meijer
Laan van Kronenburg 14, 1183AS Amstelveen
Mijn naam is Marianne Blok-Meijer, psychosociaal therapeut gespecialiseerd in verlies en rouw. Het is mijn missie om mensen met een verlieservaring te helpen weer tot bloei te komen en de zonzijde van het leven weer te ervaren. Verder na verlies moet je wel zelf doen, maar dat hoeft niet alleen. Ik help je graag!
Marianne Blok-Meijer
Mijn naam is Marianne Blok-Meijer, psychosociaal therapeut gespecialiseerd in verlies en rouw. Het is mijn missie om mensen met een verlieservaring te helpen weer tot bloei te komen en de zonzijde van het leven weer te ervaren. Verder na verlies moet je wel zelf doen, maar dat hoeft niet alleen. Ik help je graag!
Opleidingen:
- Verlies- en rouwtherapeut, Sociale Academie Utrecht (diploma, magna cum laude)
- psychopathologie en de DSM-V, Sociale Academie Utrecht (certificaat)
- hbo Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, Hogeschool van Amsterdam (diploma, cum laude)
- leergang HSP-begeleider, Eszenzz Centre (certificaat)
- leergang Leidinggeven & Vernieuwen, OLVG (certificaat)
Bijscholingen en trainingen:
- Training ‘Maatschappelijk werk in de oncologie’
- Training ‘Zingevende gespreksvoering’
- Training ‘Online hulpverlenen’
- Training ‘Maatschappelijk werk in de gezondheidszorg’
- Training ‘Meldcode – niets doen is geen optie’
- Training ‘Beroepsethiek en morele oordeelsvorming’
- Cursus ‘Stress in het brein’
- Cursus ‘Motiverende Gespreksvoering’
- Cursus ‘Werken met methoden’
- Cursus ‘Verdieping hersenaandoeningen en anatomie’
- Cursus ‘Werking van de hersenen in relatie tot de omgeving’
- Cursus ‘De verbeelding laten spreken’- 2
- Cursus ‘Verlies en rouwverwerking’
- Cursus ‘Omgaan met prikkelbaar, impulsief, agressief gedrag na NAH’
- Cursus ‘NAH en psychiatrie’
- Introductie ‘Mindfulness & coaching’
- Cursus ‘De verbeelding laten spreken’
- Cursus ‘Chronische pijnklachten, belasting en belastbaarheid bij NAH’
- Training ‘Eigenlijk zegt u dat u dood wilt?!’
- Cursus ‘Systeemgericht werken’
- Cursus ‘NAH – gedragsverandering na hersenbeschadiging’
- Basistraining ‘Collegiale opvang’
Mijn naam is Marianne Blok-Meijer, verlies- en rouwtherapeut.
Ooit gooide ik het roer om, omdat het pad richting leidinggeven niet genoeg bij me bleek te passen - liever gaf ik mensen bege-leiding.
Daarom ontwikkelde ik mij verder als maatschappelijk werker en vervolgens als rouwtherapeut. Ik ging werken als begeleider van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), vervolgens als wijkteammedewerker en daarna als medisch maatschappelijk werker op de polikliniek revalidatiebehandeling van een ziekenhuis. Deze laatste functie combineer ik met mijn eigen praktijk.
Verlies van gezondheid
Mensen begeleiden met het verlies van gezondheid en het moeten leren leven met beperkingen (levend verlies), is in mijn loopbaan steeds een rode draad geweest. Ook dat kan rouw met zich meebrengen. Bijvoorbeeld omdat je moet leren leven met hersenletsel (NAH), of omdat je partner na een beroerte zo veranderd is. Rouwend omdat jijzelf, of iemand waar je van houdt, een terminale ziekte heeft en je je moet voorbereiden op dat waar je niet aan denken wilt. Of moeten leren leven met een progressieve ziekte, bijvoorbeeld MS of de ziekte van Parkinson, waarbij je steeds opnieuw moet inleveren, steeds afscheid moet nemen van zaken die zo belangrijk voor je zijn. Gestapelde verliezen.
Rouw en NAH
Het moeten leren leven met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) kan bijzonder lastig zijn, juist door de beperkingen die het hersenletsel met zich mee kan brengen. Door mijn opleidingen en werkervaring heb ik geleerd wat NAH voor iemand kan betekenen. Je weg in het leven vinden met NAH, terwijl je ook aan het rouwen bent om het verlies van je eerdere mogelijkheden, is een dubbele last. Het is helpend zijn om daarbij begeleiding te krijgen van iemand die begrijpt wat NAH inhoudt. Door mijn scholing en werkervaring is het begeleiden van mensen met NAH (en hun naasten) voor mij een specialisatie.
Rouw en hoogsensitiviteit
Omgaan met rouw en verlies kan voor hoogsensitieve mensen een extra uitdaging zijn, als gevolg van de complexere informatieverwerking van het zenuwstelsel. Zaken worden dieper doorvoeld en overdacht, wat het lastig kan maken om te schakelen naar het hier en nu, naar wat aanstaande is. Het kan ook zijn dat rouw juist wordt uitgesteld, omdat het 'te groot' lijkt. Met kennis en kunde kan ik je begeleiding bieden die aansluit op de hooggevoelige cliënt.
BlokmeijerRouwtherapie is geopend op maan- en donderdag (geen wachttijden).
De therapie wordt in de meeste gevallen gedeeltelijk vergoed vanuit de (aanvullende) zorgverzekering.
BlokmeijerRouwtherapie is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.