Praktijk Frydag
Cindy Ankone-van Erp
Lorskensstraat 1d, 5374BC Schaijk
VAKTHERAPIE
KINDEREN & JONGEREN
Elk kind zit wel eens niet zo lekker in z’n vel. Als ouder wil je dat je kind zich gelukkig voelt en zich goed kan ontwikkelen. Soms weet je als ouder niet hoe je je kind verder kunt helpen. Praktijk Frydag gaat met deze kinderen aan de slag, om te zorgen dat ze zich weer prettig voelen. De begeleiding heeft een speelse vorm. De kinderen en jongeren ervaren de begeleiding daardoor als iets leuks en niet als iets dat ‘moet’ en het sluit aan bij…
Cindy Ankone-van Erp
VAKTHERAPIE
KINDEREN & JONGEREN
Elk kind zit wel eens niet zo lekker in z’n vel. Als ouder wil je dat je kind zich gelukkig voelt en zich goed kan ontwikkelen. Soms weet je als ouder niet hoe je je kind verder kunt helpen. Praktijk Frydag gaat met deze kinderen aan de slag, om te zorgen dat ze zich weer prettig voelen. De begeleiding heeft een speelse vorm. De kinderen en jongeren ervaren de begeleiding daardoor als iets leuks en niet als iets dat ‘moet’ en het sluit aan bij hun belevingswereld. Dit heeft een positieve invloed op het resultaat van de begeleiding.
Daarnaast biedt Praktijk Frydag u als ouder ook handvatten hoe u met het gedrag van uw kind om kunt gaan en hoe u uw kind verder kunt helpen. Dit doen we in de vorm van ouderbegeleiding, wat een vast onderdeel is van het traject.
VOLWASSENEN
Daarnaast biedt Praktijk Frydag ook psychosociale hulp aan volwassenen. Meestal wordt hierbij een combinatie gemaakt tussen vaktherapie middels creatieve werkvormen en ReAttach.
OVER MIJ
Mijn naam is Cindy Ankone - van Erp, 45 jaar en woon in Schaijk. Ik werk al zo'n vijftien jaar met kinderen aan hun sociaal-emotionele problemen. Binnen Praktijk Frydag help ik kinderen en jongeren die vastlopen op sociaal-emotioneel gebied op een speelse of creatieve wijze. Ook begeleid ik met veel plezier hun ouders door middel van ouderbegeleiding en opvoedopstellingen.
Ik vind het belangrijk om een goede vertrouwensrelatie met cliënten op te bouwen. Dat is een voorwaarde om hen verder te kunnen helpen. Door de inzet van verschillende werkvormen (spel, creatief, rollenspel, muziek) is er eigenlijk voor elke cliënt wel een passende aanpak te vinden. Dat vind ik het mooie van mijn vak. Aansluiten bij de interesses en behoeftes van het kind of de jongere en samen tot oplossingen komen.
Ik vind het mooi om aan te sluiten bij hun belevingswereld. Het fijne vind ik ook dat je hen zelfs al preventief kunt helpen voordat ze enorm vastlopen. Zoals werken aan het zelfvertrouwen, weerbaarheid of bij faalangstige klachten. Vaktherapie is daarvoor bij uitstek geschikt, vanwege de ervaringsgerichte vorm. Ook werk ik veel met intense, temperamentvolle en (hoog-)begaafde kinderen. Daarnaast heb ik ook ervaring met kinderen met angststoornissen, selectief mutisme (niet praten op school of andere setting), ADD, ADHD, autisme, echtscheidingsproblematiek en hechtingsproblemen.
- HBO Vaktherapie aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen
Afgestudeerd in 2008
- Systemisch werken met duplopoppetjes constellaties bij Rino Amsterdam
2016 - Ik leer leren training bij Centrum Tea Adema
2016 - Brain Blocks I, II en III bij Praktijk in Beweging
2016-2017 - ReAttach Therapeut bij ReAttach Therapy Institute
2019 - ReAttach Specialist bij ReAttach Therapy Institute
2019 - ReAttach Module Emotieregulatie bij ReAttach Therapy Institute
2019 - Opvoedopstellingen I en II bij Opvoedopstellingen.nl / Marianne Langemeijer
2020
Afgestudeerd in 2008
2016
2016
2016-2017
2019
2019
2019
2020
VAKTHERAPIE
Door het inzetten van verschilende creatieve werkvormen gaan we aan de slag met de problemen op sociaal-emotioneel gebied. Bij kinderen is dit vaak in het verhullend spel, rollenspel, tekenen, schilderen en door het inzetten van therapeutisch spel. Bij jongeren wordt ook gebruik gemaakt van creatieve middelen en coachende technieken die op een speelse manier worden ingezet, aangepast aan de leeftijd. Vaktherapie is ervaringsgericht en sluit daarom heel goed aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren. Zo hoeven zij niet de hele tijd te praten, maar ontwikkelen ze zich door te ervaren en te doen.
OUDERBEGELEIDING
Ook ouders krijgen begeleiding bij Praktijk Frydag. Je kunt je kind heel goed helpen als je de juiste handvatten krijgt. Bovendien worden de inzichten uit de begeleiding van uw kind gebruikt in de ouderbegeleiding.
OPVOEDOPSTELLINGEN
U kunt bij Praktijk Frydag terecht voor een losse opvoedopstelling als u meer inzicht wilt krijgen in patronen die spelen in de opvoeding van uw kind. Of als u zelf tegen dingen aanloopt, of nog last heeft van patronen die zijn ontstaan door uw eigen jeugd. Daarnaast worden opvoedopstellingen ook vaak ingezet als onderdeel van de ouderbegeleiding.
REATTACH
ReAttach kan voor veel verschillende klachten worden ingezet. Bijvoorbeeld bij burn-out klachten, negatief zelfbeeld, autisme, rouwverwerking, chronische pijn, angsten, somberheid, hooggevoeligheid, faalangst, stress.
ReAttach is een positieve en milde therapievorm, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de informatieverwerking, emotieregulatie en het verwerken van gebeurtenissen. Tijdens een ReAttach sessie worden het spanningsniveau van de cliënt en de emotiebeleving gereguleerd door het geven van denkopdrachten, terwijl de handen licht ritmisch aangeraakt worden. De cliënt hoeft hierbij niet te praten.
BRAIN BLOCKS
Brain Blocks is een ‘toolbox’ om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme (en met mensen in hun omgeving) te kunnen praten over autisme. Een communicatiemiddel om te komen tot één beeld en één taal.
Brain Blocks is een beeldend middel dat mensen met autisme helpt zichzelf – in relatie tot anderen – beter te begrijpen. Met behulp van Brain Blocks praten we over autisme. Wat werkt er bij hen anders dan bij mensen zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor hun functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wilt?
Door Brain Blocks krijgen mensen met autisme handvatten om het eigen perspectief te verduidelijken en krijgen anderen (zoals ouders, partners, broers/zussen en klasgenoten) inzicht in hun gedrag.
- Hooggevoeligheid
- Hoogbegaafdheid
- Temperamentvolle / intense kinderen
- Niet (durven) praten
- Rouwverwerking
- Verliesverwerking
- Verwerking na echtscheiding
- Negatief zelfbeeld
- Zeer weinig zelfvertrouwen
- Somberheidsklachten
- Angstgerelateerde klachten
- Gedragsproblemen
- Traumaverwerking
- Autisme
- ADD
- ADHD
- Problemen met emotieregulatie
- Stress
- Faalangst
- Problemen in de prikkelverwerking
- Moeite met sociale interacties
- Moeite met praten in het openbaar
- Concentratieproblemen
- Burn-out klachten
- Spanningsklachten
- Vermoeidheidsklachten
- Angststoornis
- Negatief denken
VERGOEDINGEN
Voor vaktherapie kunt u een vergoeding krijgen vanuit uw aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars hebben vaktherapie opgenomen in het aanvullende pakket. Vergoeding valt onder alternatieve / complementaire geneeswijzen. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket geldt geen eigen risico. Ook heeft u geen verwijzing nodig. Voor meer informatie over vergoeding van vaktherapie kunt u kijken op: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie. Praktijk Frydag is een erkende zorgaanbieder (dit is vereist bij sommige zorgverzekeraars).
Praktijk Frydag is geregistreerd bij de NFG. De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg is een beroepsvereniging die de kwaliteit van het hulpverleningsproces bewaakt. Daarnaast is Praktijk Frydag aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT) en de overkoepelende Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Vergoeding is dus vanuit zowel de NFG en de FVB mogelijk.
BEROEPSVERENIGINGEN
Praktijk Frydag is geregistreerd bij de volgende beroepsverenigingen/organisaties:
- NFG
De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg is een beroepsvereniging die de kwaliteit van het hulpverleningsproces bewaakt. - NVDT & FVB
Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT) en de overkoepelende Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). - RBCZ
Overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.