BUMP Beeldend Uiten Marleen Poldervaart
Marleen Poldervaart
Bolwerkplein 8-G, 8701 XE Bolsward
Marleen volgde haar opleiding Vaktherapie – beeldend aan de Hogeschool NHL Stenden te Leeuwarden. Ze studeerde af op de inzet en werking van beeldende therapie bij migrantenkinderen. Ze deed als therapeut brede ervaring op tijdens haar dienstbetrekking bij een middelgrote jeugdhulpverleningsinstantie in Friesland. Haar vakbekwaamheid heeft ze aangevuld met opleidingen en cursussen op het gebied van Tastzintuigelijke Beeldende Therapie, Acceptance and Commitment Therapy, KinderFocusing, TekenBewegingMethode…
Marleen Poldervaart
Marleen volgde haar opleiding Vaktherapie – beeldend aan de Hogeschool NHL Stenden te Leeuwarden. Ze studeerde af op de inzet en werking van beeldende therapie bij migrantenkinderen. Ze deed als therapeut brede ervaring op tijdens haar dienstbetrekking bij een middelgrote jeugdhulpverleningsinstantie in Friesland. Haar vakbekwaamheid heeft ze aangevuld met opleidingen en cursussen op het gebied van Tastzintuigelijke Beeldende Therapie, Acceptance and Commitment Therapy, KinderFocusing, TekenBewegingMethode en Ik-grensbewustzijn. Met haar kleinschalige praktijk richt ze zich op beeldende therapie, kinderfocuscoaching en ACT-training voor kinderen en jongvolwassenen.
Ze heeft een scherp oog voor het grotere geheel. Regelmatig is er niet één hulpvraag of probleem en zijn er meerdere deskundigen bij de cliënt betrokken. Marleen is in staat om het proces van de cliënt efficiënt te begeleiden in samenwerking met andere professionals.
Zij is ondernemend, creatief, leergierig en innovatief. Ze werkt liever procesgericht dan klachtgericht. Haar aanpak is creatief, empathisch, inzichtgevend en met humor. Ze is persoonsgericht en staat naast de cliënt met oog voor zijn of haar kwaliteiten, interesses en kwetsbaarheden.
PRAKTIJK
Marleen werkt vanuit haar praktijk BUMP (Beeldend Uiten Marleen Poldervaart) op het Bolwerkplein 8 in Bolsward. De praktijk heeft geen wachttijden en beschikt over een grote en prettig ingerichte therapieruimte waar de huidige Coronaregels over afstand houden prima kunnen worden gehandhaafd. Daarnaast biedt Marleen ook therapie via beeldbelsessies aan.
NHLStenden Hogeschool Leeuwarden
Vaktherapie beeldend – verkorte route
Tastzintuigelijke Beeldende Therapie
Acceptance and Commitment Therapy
KinderFocusing
TekenBewegingMethode
Ik-grensbewustzijn.
Tastzintuiglijke Beeldende Therapie (TBT)
Beeldende therapie en Acceptance Commitment Therapy (ACT)
Beeldende therapie en Focusing
TekenBewegingMethode (TBM)
Ik-grensbewustzijn
Doelgroep: kinderen, jongeren en jong-volwassen.
Voor wie is beeldende therapie geschikt?
Beeldende therapie is geschikt voor iedereen die het moeilijk vindt om over zijn problemen te praten. En ook voor mensen die heel goed kunnen vertellen, maar daarbij aan hun gevoelens voorbijgaan.
Voorbeelden van problemen waar deze therapie bij kan helpen:
- Geen plezier meer ervaren
- Het moeilijk vinden om voor jezelf op te komen
- Moeite hebben met het uiten van ervaringen of gevoelens
- Onverwerkte traumatische ervaringen
- Onzekerheid of angstige gevoelens
- Problemen met boosheid en agressie
- Verlieservaringen zoals scheiding, overlijden van een dierbare
Praktijk is open van maaandag t/m vrijdag van 8:00 - 17:00
Aangesloten en/of lidmaatschap van:
- Federatie Vaktherapeutische Beroepen
- Register Vaktherapie
- Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
- Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
- Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg
- Association for Contextual Behavior Science
- Stichting KinderFocussen
VERGOEDINGEN
Vaktherapie komt op verschillende manieren voor vergoeding in aanmerking.
Vergoeding via de Jeugdwet
Indien je in aanmerking wilt komen voor ondersteuning via de Jeugdwet, informeer bij ons naar de mogelijkheden en voorwaarden.
Vergoeding via de zorgverzekeraar
Vrijwel alle zorgverzekeringen vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk. Het is voor jou belangrijk na te vragen of je zorgverzekering de beroepsvereniging FVB, NVBT of NFG erkent. Wanneer één van deze beroepsverenigingen wordt erkend, is de vergoeding doorgaans via de alternatieve zorg geregeld. Deze vergoeding varieert van een deel van het sessietarief tot een bepaald maximum bedrag dat jaarlijks kan worden aangesproken. Klik hier om alles te lezen over vergoeding vanuit jouw zorgverzekeraar.
Voor vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is geen verwijzing nodig
DBC (Diagnose Behandel Combinatie)
Beeldende therapie kan geheel worden vergoed als dit onderdeel is van een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Een DBC omschrijft de behandeling die hoort bij je zorgvraag (diagnose). Door gebruik te maken van een DBC kunnen de kosten van beeldende therapie verantwoord worden aan je verzekering. Een DBC kan enkel aangevraagd worden door erkende psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Indien je reeds in behandeling bent bij een erkende behandelaar waarbij er een DBC voor je is geopend, kan beeldende therapie worden opgenomen in diezelfde DBC.
Zelf betalen
Wanneer vergoeding via de zorgverzekeraar of vergoeding uit het DBC (Diagnose Behandel Combinatie) niet aan de orde is, kan je ervoor kiezen om een vaktherapeutische behandeling zelf te betalen. Gemaakte therapiekosten kan je als bijzondere ziektekosten via de belasting terugvragen. De berekening van het drempelbedrag verschilt per jaar Belastingdienst.