VNRT - Vereniging van Nederlandse reflexzone therapeuten

icon-officeLuitendaal 5
locatie-icon5346 XG OSS
icon-phone06-14218568
icon-calendar

Het secretariaat is telefonisch bereikbaar op maandag en vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en woensdag van 18:00 tot 20:00.

icon-profile

Om lid te worden, zie link: 
www.vnrt.nl/licentielid

De VNRT is de beroepsvereniging van gekwalificeerde, zelfstandig werkende reflexzonetherapeuten. Haar licentieleden hebben naast een gedegen opleiding reguliere medische kennis, omgangskunde en voeding diepgaande kennis van de reflexzonetherapie. Licentieleden van de vereniging  worden beëdigd en zijn onderworpen aan regels en normen die zijn vastgelegd in een beroepsprofiel, in gedragscodes op het gebied van de informationele privacy, persoonlijke integriteit, hygiëne en praktijkinrichting. De VNRT verplicht haar leden tot het volgen van bijscholingen. Daarnaast onderhouden zij collegiaal contact via intervisie en visitatie. De vereniging is opgericht in 1984 en heeft ruim 500 leden. 

De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT):

  • specialiseert en profileert zich als beroepsvereniging voor reflexzone therapeuten;
  • bewaakt de kwaliteit door eisen te stellen aan de geaccrediteerde HBO- opleidingen op het gebied van medische- en vakinhoudelijk kennis;
  • handhaaft de kwaliteit door het aanbieden van bij- en nascholingen op het gebied van de reflexzonetherapie , medische basiskennis en therapeutische vorming;
  • controleert middels visitatie de bij haar aangesloten reflexzone therapeuten volgens de geldende regelgeving;
  • stimuleert en initieert wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van reflexzonetherapie. 

Reflexzonetherapie is een aanvullende therapie, die gericht is op de totale mens en werkt op lichaam en geest. Uitgangspunt hierbij is dat o.a. op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met alle orgaansystemen en klieren in het lichaam. Deze reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, wat zorgt voor een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelfherstellend vermogen van de cliënt wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd. 

Bron: https://www.vnrt.nl/

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel