Wij hebben .. therapeuten die voldoen aan de zoekcriteria

VIS - Vereniging voor lokai shiatsutherapeuten

Vereniging voor lokai Shiatsutherapeuten

Beetslaan 78
2281 TL Rijswijk
070-3871354

Om lid te worden, zie link: 
http://www.iokai-shiatsu.org/
lidmaatschap

VIS staat voor Vereniging voor lokai Shiatsutherapeuten. De VIS verbindt gediplomeerde Iokai Shiatsutherapeuten en bevordert de professionaliteit van haar leden door het bewaken en verbeteren van de kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen zijn vastgelegd in o.a. de Code of Conduct, richtlijnen praktijkvoering, intervisie- en nascholingsnormen. De VIS draagt zorg voor goed georganiseerde na- en bijscholing en biedt haar leden een uitgebreid kennisplatform.

De beroepsvereniging heeft verder als doel de Iokai Shiatsutherapeuten in Nederland te vertegenwoordigen. Zij verstrekt informatie aan potentiële cliënten, verzekeraars, koepelorganisaties van complementaire therapeuten en andere geïnteresseerden om hen te informeren over Iokai Shiatsu. 

  • Iokai Shiatsu is een kwalitatief hoogwaardige therapievorm die zeer effectief is voor het behandelen van uiteenlopende klachten en ook ingezet kan worden ter preventie van klachten.
  • Iokai Shiatsu is een ambacht waarvoor jarenlange studie, praktijkervaring en toewijding van de therapeut is vereist.
  • Iokai Shiatsu biedt een prettige behandeling waarbij oprechte aandacht en een invoelende aanraking centraal staan.
  • Iokai Shiatsu combineert praktische shiatsu-vaardigheden met een diepgaande kennis en begrip van de traditionele oosterse denk- en geneeswijze over gezondheid en ziekte.
  • Iokai Shiatsu is gebaseerd op de oosterse denkwijze die ervan uitgaat dat lichaam en geest één geheel vormen en in constante interactie staan met de wereld waarin we leven.
  • Iokai Shiatsu gaat om het behandelen van mensen, niet alleen symptomen.
  • Iokai Shiatsu is er op gericht om door te dringen tot de kern van de hulpvraag van de cliënt. 

Iokai Shiatsu is een ambacht waarvoor jarenlange studie, praktijkervaring en toewijding is vereist. De naam ‘Iokai’ refereert aan de kwaliteiten van de therapeut. Naast praktische shiatsuvaardigheden heeft de therapeut een diepgaande kennis van de traditionele oosterse denkwijze over gezondheid en ziekte. Deze gaat ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen en in constante interactie staan met elkaar en de wereld waarin wij leven. Door te kijken naar de mens in relatie tot zijn omgeving, ontstaat er een dieper inzicht in de werkelijke oorzaak van klachten.

Shiatsu is een gangbare therapie in Japan, die erkend is door het Japanse Ministerie van Gezondheid. Iokai Shiatsu therapeuten hebben een vierjarige beroepsopleiding op HBO niveau afgerond en tevens een tweejarige opleiding westerse medische basiskennis.

Bron: https://www.iokai-shiatsu.org/ 

 


Contact


LogiTeam
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan de IJssel

W: logiteam.nl
E: info@therapeutenkompas.nl