SBLP - Stichting beroepsorganisatie voor lichaamsgeorienteerde psychotherapie

icon-officeStationstraat 91
locatie-icon5751 HD Deurne
icon-phone070 - 22 10 763
icon-calendarWij zijn telefonisch te bereiken op dinsdag en woensdag  van 9.00 – 14.00 uur, uitzonderingen voorbehouden.
icon-profile

Aanmelden: sblp.nl/aanmelden

SBLP staat voor Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie. De Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie is ontstaan uit een samenwerking van de beroepsverenigingen NVPIT (o.a. Energetic Integration) NVBT (biodynamische therapie) en NIBA (bio-energetisch analytische therapie). Deze beroepsverenigingen zijn al meer dan 20 jaar actief in het veld van de lichaamsgeoriënteerde (psycho-) therapie. 

Lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie is een vorm van psychodynamische psychotherapie die op het lichaam georiënteerd is. De therapeutische relatie tussen cliënt en therapeut speelt hierbij een belangrijke rol. Het is een holistische benadering die therapeutische interventies met betrekking tot het lichaam, interpersoonlijke relaties en cognitieve processen integreert. In alle vormen van therapie en behandeling gaan SBLP-therapeuten uit van een duidelijke theorie over het functioneren van lichaam en geest. Uitgangspunt is dat het lichaam de gehele persoon reflecteert en dat er een een bestaat tussen lichaam en geest. 

Centraal in het therapieproces staat emotie-regulering en de bewustwording van lichaamssensaties en de gevoelsmatige betekenis daarvan. Het doel is het lichaamsbewustzijn, het identiteitsgevoel, de zelfregulering en de autonomie te versterken. De therapeut ondersteunt cliënten om een gezonde dagelijkse balans te creëren. In het therapeutisch proces wordt de cliënt uitgenodigd om eigenschappen en verborgen kwaliteiten naar voren te brengen, zodat de cliënt oude (gedrags-)patronen kan loslaten. De cliënt verwerft nieuwe mogelijkheden en inzichten om op een gezonde manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij. De therapeut richt zich op zowel de psychische en emotionele ontwikkeling van de cliënt als ook op de geblokkeerde emoties en energiehuishouding in het lichaam. Door gebruik te maken van de levens- en familiegeschiedenis van de cliënt komen er gevoelens, beelden en herinneringen uit de jeugd naar boven, die vaak onbewust het leven beïnvloeden of bepalen. Beperkende patronen of problemen worden gerelateerd aan de context van het verleden. De therapie kan zowel preventief als helend worden ingezet.  

Bron: http://sblp.nl/index.php

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel
Website Logiteam    Contact email     Facebook     Instagram
Privacy Policy
Disclaimer