NVECP - Nederlands verbond voor ecp houders

Contactpersoon:
Marianne van der Wilt

icon-officeKluijskenslaan 24
locatie-icon2082 GV Santpoort-Zuid
icon-phone06 25011752
EAP European Association for Psychotherapy

Het NVECP is de beroepsvereniging voor ECP-therapeuten, therapeuten die beschikken over het Eurocertificaat voor Psychotherapie (ECP). Zij zijn werkzaam in de reguliere en vooral de complementaire geestelijke, gezondheidszorg (GGZ).

De werkwijze van een ECP-therapeut kenmerkt zich, naast gedegen en up-to-date kennis van zaken, door een mensgerichte benadering. Daarbij wordt vanuit verschillende invalshoeken gewerkt. Professionele deskundigheid en ervaringsdeskundigheid zijn belangrijke uitgangspunten voor onze breed opgeleide ECP-therapeuten. Zij hebben na een mensgerichte hbo/wo-opleiding een opleiding gevolgd die voldoet aan de eisen die op Europees niveau door de European Association for Psychtherapy, EAP, zijn vastgesteld.

Binnen het NVECP werken de ECP-therapeuten vanuit verschillende richtingen van psychotherapie, allen erkend door de EAP.

Deze richtingen zijn :


Het NVECP wil de spreekbuis zijn van ECP-therapeuten in Nederland en een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de geboden psychische zorg in de complementaire geestelijke gezondheidszorg. Het NVECP is aangesloten bij de EAP.

Zij is aangesloten bij RBCZ, de Nederlandse koepelorganisatie voor zorgprofessionals in de complementaire geestelijke gezondheidszorg. Haar leden zullen dan ook bij beide organisaties geregistreerd zijn.

Het doel van het NVECP is een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de geboden psychische zorg.

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel