Suïcidale preventie

September is de maand van suïcidale preventie, de maand waarin wij de mensen om ons herinneren dat zij er niet alleen voor staan maar ook de mensen die er niet meer zijn herinneren. Om dit onderwerp goed te begrijpen is het belangrijk om te weten hoe je suïcidale gedragsuitingen kan herkennen ????️‍♂️

Het begint bij:
????  Het nut van leven niet inzien
????  Zelfdestructie (harddrugs gebruiken ter pijniging van lichaam)
????  Terugtrekken van familie en vrienden
????‍♀️  Het gevoel hebben dat je vast te zit, geen uitweg weten

Dit zijn gedragsuitingen waar bewust en serieus naar gekeken moet worden. Om deze problemen te kunnen verhelpen is het belangrijk om te weten wat te doen in zulke situaties.

Preventie suïcidale gedachten en acties:
????  Rustig en open over praten
????  Erkenning geven over de gevoelens die de persoon op dat moment ervaart
????  Luisteren en proberen te begrijpen
????  De persoon laten ventileren

Echter zijn dit maar enkele punten en omvatten deze niet alle suïcidale klachten, zoek daarom altijd hulp bij therapeuten die je hierbij verder kunnen helpen om suïcide te voorkomen. Wij adviseren ook om zo snel mogelijk hulp te zoeken.

Zie therapeuten kompas om een geschikte therapeut voor jouw probleem te vinden ????

https://therapeutenkompas.nl/index.html

THERAPEUTEN Psycosociale sector

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel
      
Zoekopdrachten in Therapeuten Kompas worden opgeslagen voor statistische doeleinden en om het zoek-algoritme van Therapeuten Kompas te verbeteren. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden. De Privacy Policy voor de therapeuten die op Therapeuten Kompas vermeld staan, is te raadplegen op de pagina voor therapeuten.
Therapeuten Kompas kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de activiteiten van de therapeuten in haar bestand en de juistheid van de informatie die de therapeuten in hun webpresentatie op Therapeuten Kompas vermelden. Mocht u ontevreden zijn over de verleende diensten van de therapeut kunt u dit het beste melden bij de therapeut zelf of zijn/haar beroepsvereniging. Mocht u ontevreden zijn over de dienstverlening van Therapeuten Kompas verzoeken we u een berichtje te sturen naar info@therapeutenkompas.nl.