Stoppende psychiaters

Jongeren hebben het serieus zwaar gehad afgelopen jaar. Sommigen hebben de moed erin gehouden in afwachting van de betere tijden die gaan komen.

Anderen zijn door allerlei omstandigheden terecht gekomen in een draaikolk van negatieve emoties. In de meest ernstige gevallen gaat het dan om depressies met suïcidale neigingen, angsten of andere mentale gezondheidsklachten. Maar veel vaker gaat het gelukkig om veel mildere mentale of fysieke klachten, zoals een continu gebrek aan energie en motivatie om iets te ondernemen. In alle gevallen is professionele hulp/coaching van een psycholoog iets waar je je totaal niet voor hoeft te schamen, het is juist erg geestverruimend om je verhaal te doen bij een vreemde!

Op dit moment overwegen veel kinder- en jeugdpsychiaters echter te stoppen met hun beroep. Als gevolg van de toegenomen regeldruk en bureaucratie, sinds de overheid de gemeenten verantwoordelijk maakte voor de jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Duizenden jongeren zijn hiervan de dupe, want vanwege administratieve en organisatorische redenen zijn er inmiddels lange wachttijden bij de GGZ-instellingen ontstaan en krijgen jongeren met ernstige problemen vaak te laat hulp.

Wij raden jongeren, maar natuurlijk ook volwassenen met mentale problemen zoals angst en depressie aan om er niet langer mee rond te blijven lopen en op zoek te gaan naar iemand die je verder kan helpen. Onthoud goed dat je er niet alleen voor staat!

Wil je meer informatie over de stoppende kinder- en jeugdpsychiaters? Klik dan op de link: https://nos.nl/.../2378634-veel-kinder-en....

THERAPEUTEN Psycosociale sector

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel
      
Zoekopdrachten in Therapeuten Kompas worden opgeslagen voor statistische doeleinden en om het zoek-algoritme van Therapeuten Kompas te verbeteren. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden. De Privacy Policy voor de therapeuten die op Therapeuten Kompas vermeld staan, is te raadplegen op de pagina voor therapeuten.
Therapeuten Kompas kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de activiteiten van de therapeuten in haar bestand en de juistheid van de informatie die de therapeuten in hun webpresentatie op Therapeuten Kompas vermelden. Mocht u ontevreden zijn over de verleende diensten van de therapeut kunt u dit het beste melden bij de therapeut zelf of zijn/haar beroepsvereniging. Mocht u ontevreden zijn over de dienstverlening van Therapeuten Kompas verzoeken we u een berichtje te sturen naar info@therapeutenkompas.nl.