Nederlandse autisme week

Het thema van de Nederlandse autisme week is dit jaar “Meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging”.

Beweging is voor iedereen goed, vooral nu we door de coronacrisis vaker noodgedwongen thuiszitten. Beweging heeft niet alleen positieve effecten op het lichaam, maar ook op je mentale gezondheid!

Volgens VU-hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zorgt lichaamsbeweging daarnaast ook voor betere executieve functies (dit zijn hogere denkprocessen die essentieel zijn bij het plannen en aansturen van bepaalde werkzaamheden). Executieve functies kunnen bij mensen die autisme hebben minder goed of vertraagd zijn ontwikkeld. Daarom is extra beweging juist voor mensen met autisme extra belangrijk.

Wil je meer weten over bewegingsoefeningen of therapie? Klik op de link hieronder om persoonlijke bewegingsadvies te krijgen van de therapeuten zelf! https://therapeutenkompas.nl/zoek-beweging.html

THERAPEUTEN Autisme

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel
Website Logiteam    Contact email     Facebook     Instagram
Zoekopdrachten in Therapeuten Kompas worden opgeslagen voor statistische doeleinden en om het zoek-algoritme van Therapeuten Kompas te verbeteren. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden. De Privacy Policy voor de therapeuten die op Therapeuten Kompas vermeld staan, is te raadplegen op de pagina voor therapeuten.
Therapeuten Kompas kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de activiteiten van de therapeuten in haar bestand en de juistheid van de informatie die de therapeuten in hun webpresentatie op Therapeuten Kompas vermelden. Mocht u ontevreden zijn over de verleende diensten van de therapeut kunt u dit het beste melden bij de therapeut zelf of zijn/haar beroepsvereniging. Mocht u ontevreden zijn over de dienstverlening van Therapeuten Kompas verzoeken we u een berichtje te sturen naar info@therapeutenkompas.nl.