De financiële onzekerheid

We merken het allemaal, stijgende energieprijzen, duurdere boodschappen... Velen van ons kampen momenteel met financiële onzekerheid door de gigantische inflatie en prijsstijgingen. De gevolgen hiervan uiten zich soms in mentale en fysieke klachten.

De financiële onzekerheid kan zorgen voor continue angst en stress. Wij leven mee met iedereen die het momenteel financieel zwaar heeft. Daarom geven wij graag een paar tips hoe je financiële stress kunt verminderen.

Heb inzicht in je financiën: door het maken van een overzicht van je inkomsten en vaste lasten weet je precies wat je maandelijks te besteden hebt.

Maak prioriteiten: kijk kritisch naar je uitgaven en bepaal welke uitgaven echt noodzakelijk zijn en welke niet en waar je eventueel nog zou kunnen bezuinigen. Blijf dus constructief denken over je financiële situatie.

Mediteer of gebruik ademhalingsoefeningen om mentaal tot rust te komen: Het is begrijpelijk dat het denken aan je financiële situatie angst en stress kan opleveren. Probeer rustig te blijven door even te mediteren of een ademhalingsoefening uit te proberen. Een ontspannen wandeling in de natuur kan soms ook wonderen doen. Zo kom je weer terug bij jezelf en wat werkelijk belangrijk voor je is.

Contacteer een therapeut: Wanneer je lichamelijke klachten hebt of wanneer je nachtrust ernstig verstoord raakt vanwege financiële stress benader dan je huisarts of een professionele therapeut. Want langdurige stress is natuurlijk niet goed voor je gezondheid. Soms lukt het niet om alleen van de stress of angst af te komen. Door met een therapeut erover te praten, kan hij/zij jou helpen in je eigen kracht en mogelijkheden te handelen. In de meeste gevallen wordt zo’n therapeut gewoon vergoed door de zorgverzekeraar. Controleer dit wel goed van tevoren bij je zorgverzekeraar.

THERAPEUTEN Algemeen

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel
      
Zoekopdrachten in Therapeuten Kompas worden opgeslagen voor statistische doeleinden en om het zoek-algoritme van Therapeuten Kompas te verbeteren. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden. De Privacy Policy voor de therapeuten die op Therapeuten Kompas vermeld staan, is te raadplegen op de pagina voor therapeuten.
Therapeuten Kompas kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de activiteiten van de therapeuten in haar bestand en de juistheid van de informatie die de therapeuten in hun webpresentatie op Therapeuten Kompas vermelden. Mocht u ontevreden zijn over de verleende diensten van de therapeut kunt u dit het beste melden bij de therapeut zelf of zijn/haar beroepsvereniging. Mocht u ontevreden zijn over de dienstverlening van Therapeuten Kompas verzoeken we u een berichtje te sturen naar info@therapeutenkompas.nl.