Depressie

Als een van je vrienden of familieleden lijden onder een depressie, is het vanzelfsprekend dat je hen beter wilt laten voelen. Hiervoor ga je dan zelf aan hun adviezen en tips geven, niet wetend dat deze adviezen een tegenovergesteld effect kunnen creëren.

Hierbij hebben wij dus aantal do’s en don’ts op een rijtje gezet hoe je iemand met depressie kan steunen:

Do’s
✔️  Licht je eerst in over depressie
✔️  Luister goed en toon begrip
✔️  Complimenteer voor elke kleine vooruitgang

Don’ts
❌  Niet dwingen om te praten
❌  Niet geforceerd iemand opvrolijken
❌  Vergeet jezelf niet! 

THERAPEUTEN Psycosociale sector

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel
Website Logiteam    Contact email     Facebook     Instagram
Zoekopdrachten in Therapeuten Kompas worden opgeslagen voor statistische doeleinden en om het zoek-algoritme van Therapeuten Kompas te verbeteren. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden. De Privacy Policy voor de therapeuten die op Therapeuten Kompas vermeld staan, is te raadplegen op de pagina voor therapeuten.
Therapeuten Kompas kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de activiteiten van de therapeuten in haar bestand en de juistheid van de informatie die de therapeuten in hun webpresentatie op Therapeuten Kompas vermelden. Mocht u ontevreden zijn over de verleende diensten van de therapeut kunt u dit het beste melden bij de therapeut zelf of zijn/haar beroepsvereniging. Mocht u ontevreden zijn over de dienstverlening van Therapeuten Kompas verzoeken we u een berichtje te sturen naar info@therapeutenkompas.nl.