3 tips om eenzaamheid te voorkomen

#1 netwerken
Contacteer oude vrienden of kennissen om even bij te praten. Het is goed om contact te nemen met mensen die je lang niet hebt gezien of gesproken.
Probeer om ook nieuwe contacten te leggen door bijvoorbeeld een gesprek te starten met een collega of iemand uit je buurt.
Netwerken zorgt ervoor dat je nieuwe mensen of huidige vrienden beter leert kennen.

#2 Ontdek een nieuwe hobby
Probeer je eenzaamheid op te vullen door voldoening te halen uit dingen die je leuk vindt om te doen. Zorg bijvoorbeeld dat je een leuke hobby hebt, om daar je tijd aan te spenderen. Of ontdek een nieuwe hobby en ga gesprekken aan met mensen die dezelfde hobby beoefenen als jij. Door iets te doen wat je leuk vindt zal je ook rust in jezelf vinden.

#3 praat met een therapeut
Mocht de eenzaamheid jou te veel worden dan zijn er altijd therapeuten waarmee je hierover kan praten. Zij zullen jou helpen met het eenzame gevoel. Je kan je ook aansluiten bij praatgroepen over het onderwerp "eenzaamheid". Bij zulke praatgroepen ga je samen met anderen praten over jullie gevoelens en ervaringen. Hierdoor kun je je hart luchten en je gevoel beter begrijpen!

THERAPEUTEN Algemeen

Therapeuten Kompas logo
Therapeuten Kompas
Rietbaan 25
2908 LP Capelle aan den IJssel
      
Zoekopdrachten in Therapeuten Kompas worden opgeslagen voor statistische doeleinden en om het zoek-algoritme van Therapeuten Kompas te verbeteren. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden. De Privacy Policy voor de therapeuten die op Therapeuten Kompas vermeld staan, is te raadplegen op de pagina voor therapeuten.
Therapeuten Kompas kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de activiteiten van de therapeuten in haar bestand en de juistheid van de informatie die de therapeuten in hun webpresentatie op Therapeuten Kompas vermelden. Mocht u ontevreden zijn over de verleende diensten van de therapeut kunt u dit het beste melden bij de therapeut zelf of zijn/haar beroepsvereniging. Mocht u ontevreden zijn over de dienstverlening van Therapeuten Kompas verzoeken we u een berichtje te sturen naar info@therapeutenkompas.nl.