Het is op 2 manieren mogelijk om een cliënt toe te voegen: via de blauwe Dashbox Cliënten bovenin, klikken op “voeg toe”; óf in de Cliëntenlijst in het linker detailscherm, door te klikken op het plus icoontje. Er verschijnt dan een invoerscherm waar de gegevens van de nieuwe cliënt kunnen worden ingevoerd. Sla deze daarna op via de Save button.
Zie uitleg video >>
Selecteer eerst een cliënt en voeg dan een gebeurtenis toe van het type Afspraak. Het invoerscherm van een afspraak wordt geopend. Sla op en de afspraak staat in je agenda.
Zie uitleg video >>
Je cliënt heeft een notificatie gekregen van de afspraak voor beeldbellen met hierin een link. Deze link is 5 minuten voordat de afspraak begint geldig. De client kan een pop-up krijgen en dient dan toestemming te geven om de microfoon en de camera te gebruiken voor de videoverbinding.
Zie uitleg video >>
Op het afgesproken moment ga je naar de desbetreffende cliënt en zie je bij de afspraak het camera icoontje staan. Klik hierop om de verbinding te starten. Geef toestemming om de microfoon en de camera van je computer/device te gebruiken.
Zie uitleg video >>
Natuurlijk kan dat. Wij leggen graag uit welke extra functionaliteiten deze pakketten te bieden hebben en denken graag met je mee wat voor jouw situatie de beste oplossing is. Je kunt een demo aanvragen via de webportal en via onze website. Zo’n demo kan geheel on-line gegeven worden.
Niet iedereen is even gewend om te beeldbellen natuurlijk. En niet iedereen heeft een even goede webcamera / microfoon. Toch zijn er een aantal punten waar jij en je client rekening mee kunt houden. Hieronder een paar tips:
- Richt geen ventilators op je microfoon of andere hinderlijke geluidsbronnen.
- Houdt ramen zoveel mogelijk dicht om geluid van passerend verkeer of vliegtuigen te dempen
- Zet het volume van je speakers niet te hoog, anders komt het geluid uit je speakers weer in je microfoon en gaat het geluid “rondzingen”.
- Richt je speakers niet in de richting van je microfoon, maar juist daar vanaf.
- Vermijd tegelijkertijd EN beeldbellen EN een telefonische verbinding over de speakers/intercom, want ook dan gaat het geluid waarschijnlijk snel “rondzingen”.
- Vermijd geblader met papier, plastic zakjes, en rammel ook niet te hard op een toetsenbord. Dit soort geluiden wordt doorgaans extra goed opgepakt door je microfoon.
- Terwijl je zelf niet aan het woord bent kun je net zo goed even je microfoon uitzetten.
- Wanneer de verbinding hapert is dat een signaal dat het internet mogelijk overbelast is. Tijdelijk even het beeld uitzetten en verder gaan met alleen geluid is soms genoeg om de verbinding te herstellen.
Wanneer je het LogiCare pakket Compleet gebruikt kun je hier natuurlijk een mooie nieuwsbrief aan wijden en deze versturen via het mailcenter van LogiCare. Als je werk met het pakket LogiCare Agenda of LogiCare Starter, zou je bijvoorbeeld onderstaande tekst zelf kunnen mailen naar je cliënten:
Vanwege de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus kan ik momenteel helaas geen handelingen meer verrichten waarbij fysiek contact noodzakelijk is. Wél is het mogelijk om zorg op afstand te verlenen met behulp van beeldbellen. Zo houden we op afstand tóch contact met elkaar!
Ik werk in mijn praktijk met LogiCare Praktijksoftware. Hiermee is beeldbellen, in tegenstelling tot bijv. Skype, Zoom of Facetime, 100% veilig dankzij een 1:1 versleutelde internetverbinding. In verband met de privacy is het van belang dat je zelf beschikt over een PC of laptop en een rustige plek waar anderen niet met je kunnen meeluisteren. Als je gebruik wilt maken van beeldconsulten, laat het me dan even weten, dan plannen we een afspraak in op een gepast moment.
(en indien je factureert met LogiCare Starter of LogiCare Compleet):
Op de factuur zal vermeld worden dat het om “zorgverlening op afstand” gaat en met welk systeem er is gewerkt. Sommige zorgverzekeraars stellen dat als voorwaarde voor het goedkeuren van declaraties. Controleer zelf ook even bij je zorgverzekeraar of een consult op afstand vergoed zal worden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Beeldbellen met LogiCare is 100% veilig, en volledig conform de AVG. In tegenstelling tot Skype, Zoom, en Facetime verloopt de connectie tussen therapeut en cliënt niet via een externe server (waar het gesprek zou kunnen worden afgetapt of waar kwaadwillenden misbruik van zouden kunnen maken door berichten te versturen waarop dan geklikt moet worden). Bij LogiCare vindt de connectie plaats binnen de beveiligde server waar zowel therapeut als cliënt op inloggen, en waarbij er sprake is van een 1 op 1 versleutelde verbinding. Daarnaast kan alleen de therapeut het beeldbellen met een cliënt to stand brengen na eerst zelf ingelogd te hebben op zijn/haar systeem met adequate authenticatie stappen.
Het beeldbellen werkt prima onder Windows 10 en Apple iOS besturingssystemen, ook op desktops, laptops, I-pads, i-phones en androids. Als internet browser raden wij aan om Chrome te gebruiken of Firefox. We raden het gebruik van de browser Mircosoft Edge nadrukkelijk af.
Zie je een wit scherm als er een beeldbelverbinding gemaakt wordt? Controleer dan met welke versie van Google Chrome jullie werken. Dit doe je door in de browser (aan de rechterkant) op de 3 puntjes te klikken en naar "Help" te gaan en dan naar "Over Google Chrome"te gaan. Google Chrome zal dan zelf de nieuwste versie updaten.
Log in je webportaal via mijn.logicare.nl en ga naar Ondersteuning. Hier kun je een vraag stellen of een verzoek om terug te bellen indienen.
Met bladwijzers (in het Engels: bookmarks) kun je snel terugkeren naar een bepaalde internetpagina. Je hoeft dan het exacte internetadres niet zelf te onthouden of dit steeds opnieuw in te typen.
Zo stel je een bladwijzer/bookmark in met Google Chrome:
1) Open Google Chrome
2) Ga naar de website die je in de toekomst vaker wilt bezoeken. Voor je LogiCare Agenda kun je het internetadres terugvinden in de Opleveringsbrief LogiCare Agenda met beeldbellen, die je van ons hebt ontvangen.
3) Helemaal rechts in de balk waarin je het internetadres hebt getypt staat een sterretje waarmee je kunt aangeven dat de internetpagina waarop je je bevindt een favoriete pagina is voor je. Je maakt dan een bladwijzer/bookmark aan.Klik op het sterretje.
4) Er verschijnt een pop-up. Geef je bladwijzer een naam die voor jou herkenbaar is tussen alle eventuele andere aanwezige bladwijzers en klik op Gereed.
Om de bladwijzer op te roepen in Google Chrome klik je, rechts van het eerdere sterretje, op de 3 stipjes. Kies in het menu dat dan openklapt voor Bladwijzers. Je nieuwe bladwijzer zal in de lijst getoond worden. Door erop te klikken keer je terug naar de betreffende internetpagina.
Tip: om de ingestelde bladwijzer nog sneller te openen kun je je bladwijzers eventueel ook laten weergeven direct onder je adresbalk. Klik hiervoor opnieuw op de 3 stipjes, kies voor Bladwijzers en kies dan voor Bladwijzerbalk weergeven. Je vindt al je bladwijzers dan direct onder je adresbalk. Dit kun je op dezelfde manier ook weer uitzetten.
Waarschijnlijk is je internet browser verouderd en moet je je Google Chrome browser updaten. Dit doe je als volgt: klik op de 3 verticale puntjes rechts bovenin en klik vervolgens op Help. Chrome gaat dan automatisch een update uitvoeren. Start je browser opnieuw op, en het probleem is waarschijnlijk verholpen. Mocht je cliënt dit probleem ervaren, laat hem/haar dan (ook) de internet browser updaten volgens deze instructie.